Nowości i Promocje!

1. Zabiegi firmy Thalion już w naszym centrum!

Niedobory w organizmie PDF Drukuj Email

Zapraszamy do Centrum Kosmetycznego Uroda na pomiar testowy Kwantowym Analizatorem Zdrowia.

Kwantowy Analizator Zdrowia to innowacyjne urządzenie, którego działanie oparte jest na teoretycznych podstawach naukowych z zastosowaniem zaawansowanego sprzętu elektronicznego do „wychwytywania” słabych pól magnetycznych komórek ludzkich u osoby badanej, a także do oceny jej stanu zdrowia.


Urządzenie to służy do kontroli zdrowia w sposób szybki i nieinwazyjny.


Kwantowy rezonans magnetyczny umożliwia:
wczesne wykrycie nieprawidłowości występujące w organizmie człowieka, zanim pojawią się widoczne objawy zewnętrzne,
kompleksowe badanie organizmu ludzkiego,
po badaniu, uzyskanie 32 raportów o stanie zdrowia,
wykrycie zmian zdrowotnych przed oczywistymi objawami i oznakami choroby.

 

Wczesne wykrycie pozwala na szybkie rozpoczęcie leczenia. Zakres testów i raportów m.in.:

- układ krążenia i naczyń mózgowych,
­- centralny układ nerwowy,
­- kondycja wątroby,
- układ pokarmowy,
­- pęcherz moczowy,
­- kondycja płuc,
­- nerki,
­- prostata,
­- mikroelementy i witaminy,
­- gęstość mineralna kości,
hormony,
­- system immunologiczny,
­- ogólny stan fizyczny,
­- aminokwasy,
­- skóra,
­- koenzymy,
­- toksyny w organizmie,
­- niedobory żywieniowe,

 


Kwantowy Analizator Zdrowia wykorzystuje informacje z medycyny, bioinformatyki, elektroniki, zdobycze medycyny kwantowej i komputerowej analizy pola elektromagnetycznego komórki.

 

Przykładowy raport jednego z 32 analizowanych parametrów:

16. (Witaminy) Raport z analizy

Imię: Andrzej Płeć: Mężczyzna Wiek: 41
Sylwetka: waga idealna(176cm,64kg) Czas badania: 2015-12-23 10:32

 
Aktualne badane wyniki
Badane pozycje Norma wartości Badane wartości  
1. Witamina A 0,346 - 0,401 0,343  
2. Witamina B1 2,124 - 4,192 1,816  
3. Witamina B2 1,549 - 2,213 1,962  
4. Witamina B3 14.477 - 21.348 19,892  
5. Witamina B6 0,824 - 1,942 1,191  
6. Witamina B12 6,428 - 21,396 6,432  
7. Witamina C 4,543 - 5,023 3,214  
8. Witamina D3 5,327 - 7,109 4,193  
9. Witamina E 4,826 - 6,013 4,001  
10. Witamina K 0,717 - 1,486 0,76  
 
Standard referencyjny:
  Norma(-)   Nieznacznie poza normą(+)
  Średnie odstępstwo(++)   Poważne odstępstwo(+++)
 
Witamina A: 0,346-0,401(-) 0,311-0,346(+)
  0,286-0,311(++) <0,286(+++)
 
Witamina B1: 2,124-4,192(-) 1,369-2,124(+)
  0,643-1,369(++) <0,643(+++)
 
Witamina B2: 1,549-2,213(-) 1,229-1,549(+)
  1,147-1,229(++) <1,147(+++)
 
Witamina B3: 14,477-21,348(-) 12,793-14,477(+)
  8,742-12,793(++) <8,742(+++)
 
Witamina B6: 0,824-1,942(-) 0,547-0,824(+)
  0,399-0,547(++) <0,399(+++)
 
Witamina B12: 6,428-21,396(-) 3,219-6,428(+)
  1,614-3,219(++) <1,614(+++)
 
Witamina C: 4,543-5,023(-) 3,872-4,543(+)
  3,153-3,872(++) <3,153(+++)
 
Witamina D3: 5,327-7,109(-) 4,201-5,327(+)
  2,413-4,201(++) <2,413(+++)
 
Witamina E: 4,826-6,013(-) 4,213-4,826(+)
  3,379-4,213(++) <3,379(+++)
 
Witamina K: 0,717-1,486(-) 0,541-0,717(+)
  0,438-0,541(++) <0,438(+++)
 
 
Opis parametrów
Witamina A:
Witamina A związana jest ze wzrostem i rozmnażaniem. Jest niezbędnym materiałem budulcowym komórek nabłonkowych. Niedobór witaminy A powoduje rogowacenie, łuszczenie się i zgrubienie skóry, kurzą ślepotę i zespół suchego oka, zapalenie spojówek i uszkodzenie siatkówki oka, obniżenie aktywności płciowej i opóźnienie rozwoju płciowego.
Witamina B1:
Witamina B1 odpowiada za metabolizm cukrów. Niedobór może powodować nietrawienie niektórych substancji, które gromadzą się w tkankach, co może prowadzić do zatrucia, grzybicy stóp, utraty wrażliwości stóp, obrzęków, osłabienia mięśni, skóry i serca. Niedobór witaminy B1 objawia się jako choroba beri-beri. Najpierw pojawiają się miopatie obwodowe, zmęczenie, utrata łaknienia. Później objawy nasilają się, pojawia się depresja, rozdrażnienie, dezorientacja w wyniku neurologicznych zmian zwyrodnieniowych, zwyrodnienia układu krążenia i mięśni, obrzęki.
Witamina B2:
Witamina B2 jest odpowiedzialna za metabolizm tłuszczy i białek i za detoksykację w wątrobie. Niedobór witaminy B2 nie powoduje większych dolegliwości. Objawia się zajadami, zapaleniem warg, języka albo spojówek, łojotokiem, światłowstrętem, może spowodować problemy z cerą i trawieniem.
Witamina B3:
Witamina B3, niacyna, znana jest jako kwas nikotynowy i nikotynamid. Jest rozpuszczalna w wodzie i może być wykorzystana dla syntezy tryptofanu w organizmie. Jest ważnym elementów hormonów syntetycznych. Witamina B3 wspiera krążenie krwi, obniża ciśnienie, poziom cholesterolu i trójglicerydów, łagodzi zaburzenia trawienia i objawy choroby Meniere'a itd. Witamina B3 ma wpływ na egzemę łojotokową i wybielanie i aktywację komórek skóry. Witamina B3 znajduje się w wątróbce, nerkach, chudym mięsie, jajach, kiełkach pszenicy, produktach pełnoziarnistych, orzeszkach ziemnych, figach itd. Lekki niedobór objawia się bezsennością, utratą łaknienia, bólem brzucha i innymi niespecyficznymi objawami. Poważny niedobór wywołuje pelagrę. Ta objawia się utratą masy, zaburzeniami trawienia, zapaleniami skóry i demencją.
Witamina B6:
Witamina B6 - pirydoksyna, odpowiedzialna jest za metabolizm aminokwasów. Niedobór witaminy B6 jest rzadki, zazwyczaj występuje jako ogólny niedobór witamin z grupy B Objawia się zwiększonym podrażnieniem nerwowo-mięśniowym (drganie powiek, u dzieci - skurcze), zapominaniem, zapaleniami błony śluzowej jamy ustnej. Witamina B6 jest odpowiedzialna za podrażnienie układu nerwowego, odgrywa ważną rolę w wytwarzaniu przeciwciał i zapobieganiu miażdżycy. Niedobór witaminy B6 może powodować anemię, skłonność do odmrożeń i innych problemów skórnych. Oprócz tego może zapobiegać przemianie tryptofanu w kwas ksanturenowy, uszkadzający trzustkę. W ten sposób chroni trzustkę.
Witamina B12:
Służy do stymulacji funkcji krwiotwórczych szpiku kostnego. Jest ważna zwłaszcza dla właściwego wytwarzania krwi, bierze udział w syntezie DNA i ATP, jest niezbędna dla prawidłowego działania układu nerwowego. Głównym źródłem w pożywieniu są produkty pochodzenia zwierzęcego: jaja, mleko, ser, mięso i podroby. Odpowiednia ilość poprawia pamięć, koncentrację i zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób serca. Niedobór objawia się anemią, utratą masy, pogorszeniem pamięci, zdolności umysłowych, koordynacji mięśni, obrzękiem języka, drżeniem i mrowieniem kończyn.
Witamina C (kwas L-askorbinowy):
Witamina C jest bezbarwną krystaliczną substancją, jest rozpuszczalna w wodzie i alkoholu, łatwo się rozkłada. Jej główną funkcją jest zwiększanie odporności organizmu i ochrona naczyń włosowatych, zapobiega szkorbutowi i przyspiesza gojenie ran. Witamina C umożliwia wykorzystanie żelaza i, dzięki swoim właściwościom biochemicznym, pomaga obniżać zawartość tlenków żelaza w pożywieniu. Wspomaga wchłanianie żelaza i przechowuje je w ferrytynie znajdującej się w kościach i wątrobie. Badania dowodzą, że dostateczne spożycie żelaza, tak samo jak doSTAR czanie witaminy C, może przyspieszyć wchłanianie żelaza o 22% i w zasadzie osiągnąć normalny poziom absorpcji hemoglobiny. Ze źródeł roślinnych, w witaminę C bogate są: dzika róża, rokitnik, owoce cytrusowe (limonka, cytryna, pomarańcza, grejpfrut), ziemniaki, pomidory, papaja, brokuły, czarna porzeczka, truskawki, kalafior, szpinak, kiwi i żurawina.
Witamina D3:
Jej główną funkcją fizjologiczną jest umożliwianie wchłanianie wapnia w jelitach i zapobieganie krzywicy, Wspomaga wchłanianie wapnia w organizmie i obniża ryzyko wystąpienia złamań. Jej doSTAR czanie jest wyjątkowo ważne po urazach i podczas rekonwalescencji w celu umożliwienia budowania tkanki chrzęstnej i kostnej.
Witamina E:
Jej podstawową funkcją jest ochrona całości wewnętrznych komórek i zapobieganie utleniania tłuszczy w komórkach i membranach komórkowych. Chroni komórki przed uszkodzeniem przez wolne rodniki. Ma działanie antyoksydacyjne, zapobiega STAR zeniu i poprawia wygląd. Chroni komórki przed stresem oksydacyjnym i zapobiega powstawaniu nowotworów. Podobno poprawia gojenie ran. Ma również pozytywny wpływ na wytwarzanie komórek płciowych, poprawia płodność i funkcję układu nerwowego.
Witamina K:
Witamina K jest ważna dla krzepliwości krwi i wzrostu kości. Jest niezbędna do syntezy czterech rodzajów białek, czynników krzepnięcia (prokonwertyna, czynnik przeciwhemofilowy, Stuarta-Prowera, protrombina) w wątrobie. Organizm posiada małą ilość witaminy K, może jednak utrzymywać normalny poziom krzepnięcia krwi, zmniejszać ciężkie krwawienie w fizjologicznym czasie i zapobiegać krwotokom wewnętrznym i hemoroidom. Osoby, u których często występuje krwawienie z nosa, powinny spożywać potrawy bogate w witaminę K. Udowodniono związek między witaminą K i zrzeszotnieniem kości związane z wiekiem (tzw. osteoporozą).
 

 
Wyniki testu są jedynie orientacyjne i nie stanowią końcowej diagnozy.

 

 

Copyright ©  urodatck.pl   Projekt: levelus.pl   

Designed by Templatka.pl